Спорът за българска лотария – Камби спира сътрудничеството си с 7777.bg

Спорът за българска лотария – Камби спира сътрудничеството си с 7777.bg

Издавайки корпоративна актуализация, Стокхолм регистрираната платформа за спортни залагания и доставчик на системи Kambi Group Plc разкри, че „временно е прекратила“ договора си с българската Национална Лотария.

Действието на Kambi се предприема след доброволното решение на Националната Лотария да предаде лиценза за експлоатация на Държавната комисия за хазарт на България(ДКХ).

От 2017 г. насам Kambi е водещ доставчик на спортни залози на водещия онлайн домейн на Националната Лотария – 7777.bg, партньорство, което ще бъде разширено през 2019 г., обслужващо молдовския профил на оператора.

В изявлението си Kambi информира, че е изпратило официално известие на ръководството на National Lottery AD и е започнало да ограничава залозите на играчи в платформата 7777.bg за спортни залози.

Спирането на услугата на Камби следва българските новини, че държавната полиция е арестувала собственика и председателя на Национална лотария във връзка с политически подкуп и укриване на данъци.

Божков, който е признат за най-богатия човек в България, оспори реформите на хазарта на българското правителство, в които всички лотарийни продукти бяха национализирани по силата на държавния български спортен тотализатор (БСТ).

Управлението на Kambi избра да не коментира развитието на българския пазар, но информира инвеститорите, че временното спиране на 7777.bg ще има „малко отрицателно въздействие“ върху корпоративните приходи през 2020 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

*

Lost Password